Home

About Me

My photo

Hi there ! I’m Hasif Rahman, a freelance photographer based in Malaysia. Just a husband trying to make a living while pursuing his dream. I’m a father to be to my little princess in my wife’s little tummy. Picking up a camera in my early 20s and never putting it down again has been one of the most important things I’ve done in my life. I’m a photographer who loves to blog / review / writes about my life. I’m travelling the world with photography ~ Hoping you enjoy what you see. Take a seat, drink a cup of hot chocolate and stay a while. Have a good day reading !

NuffNang

Sunday, April 12, 2015

TOYGRAPHY | NOBITA & DORAEMON


© 2015 Hasif Rahman - Welcome New Family


The childhood memories action figure now in da house ! Seriously susah nak cari sebab kebanyakkan kedai tidak jual or sold out. Tetapi kalau peminat tegar pengumpul action figure, boleh saja beli di Amazon but the price will be higher sebab kos penghantaran. Haha. Well, i'm not a action figure collecter tetapi sejak terlihat di instagram, so call toygraphy, melibatkan Nobita dan Doraemon ni, I was like, wow...great ! Macam - macam gaya dan pose boleh dibuat. Seperti model, we choose the place, the pose and the theme. Baju-baju boleh dibeli kemudian di kedai - kedai action figure. Haha. Muka dan tangan boleh dicabut dan diganti dengan mimik muka lain serta bentuk tangan. Ada dalam 6 jenis mimik muka. Satu daripadanya as per above dalam kotak. Others will be post later on. Haha. New toy to play with ! =)

Terima kasih pada isteri yang sanggup teman mencari ini di sana sini. Penat mencari sehingga rasa nak give up sahaja dan beli online, biarpun harga mahal. Haha. Tetapi akhirnya jumpa di Amcorp Mall. Haha. Last stock ! I bought it and sold out ! =P

Say hi ! 


© 2015 Hasif Rahman - Rock On Nobita !

" Kalau semua bahagia itu sudah cukup membuat aku senang "

- Nobita -



2 comments:

Enny said...

comellll.....n muka org tu comel gila bila dpt jumpa his toys..if not dia punya ngomel tu...*leh pengsan. hahaha.
btw, gitar tu dah berhabuksssssss~ silap lap! :P

Hasif Rahman Photographer Blog said...

berhabuks itu baru nampak natural. Hahaha

Eh, dari dulu memang comel..haha