Home

About Me

My photo

Hi there ! I’m Hasif Rahman, a freelance photographer based in Malaysia. Just a husband trying to make a living while pursuing his dream. I’m a father to be to my little princess in my wife’s little tummy. Picking up a camera in my early 20s and never putting it down again has been one of the most important things I’ve done in my life. I’m a photographer who loves to blog / review / writes about my life. I’m travelling the world with photography ~ Hoping you enjoy what you see. Take a seat, drink a cup of hot chocolate and stay a while. Have a good day reading !

NuffNang

Sunday, January 26, 2014

MY HEART | DIAN PELANGI


  © 2014 Hasif Rahman - A day at Dian Pelangi's shop


 "Its not about how long you spend your time with your love ones 
but how long you spend quality time with your love ones"

- Hasif Rahman -


A day out with Cik Tunang. Sekarang ni kalau keluar dengan Cik Tunang, jarang sangat dah nak bawa DSLR seperti biasa. Menggalas bag di belakang, sentiasa mencari peluang dan tempat yang sesuai untuk mengambil gambar. Sebab saya terfikir, masa untuk bersama, keluar denga Cik Tunang ni sangat terhad. Lebih - lebih diri ini yang sabtu ahad ada kalanya kerja selain perlu merancang kewangan diri. Saya juga ada tanggungjawab pada keluarga.

Jadi, apabila keluar bersama, saya perlu meluangkan masa yang berkualiti dan bukan berapa lama masa yang diluangkan. Tetapi bukan bermaksud tiada gambar diambil sebagai kenangan/blogging. Apa gunanya smart phone kalau tak digunakan. Tapi bila difikirkan kembali, setiap kali kita keluar, tiada pula ambil gambar berdua. Nampaknya lepas ni kalau keluar, kena bawa tripod. Haha. Tapi, kadang - kadang, saya rasa perlu juga dibawa DSLR, cuma bukan selalu. Sebab saya memang suka mengambil gambar.

Kami berdua, bila keluar bersama, bukan buat something special sangat pun. Tiada pula kejutan - kejutan dibuat. Hanya keluar biasa, keluar pergi makan - makan, tengok wayang, window shopping, gelak tawa, but still, the quality time spend together was awesome !

Ceritanya semalam, ke Bangsar, pergi menemani dia ke kedai Dian Pelangi. Kedai kegemaran dia sebenarnya. Dia beli tudung. Saya? Dok tanya macam - macam kenapa ini kenapa itu. Haha. Mana pernah saya teman perempuan ke kedai tudung. Well, masing - masing ada kegemaran sendiri, cara berpakaian mereka, fashion yang diminati, jadi kita hormat sahaja pendirian dia. Asalkan tidak salah, kita biarkan sahaja. Apapun dia memang sentiasa cantik. Natural beauty. Mana pernah bila keluar bersama, tengok dia pakai mekap. Tapi dia memang cantik, kerana cantik dia bukan hanya pada rupa sahaja, cantik dia datang dari Inner Beauty, dan itu yang membuatkan diri ini jatuh cinta pada dia.

Heee..Love you :*




Kadang - kadang keluar pun bukan buat something special.
Keluar makan, keluar window shopping.
But still, the quality time spend together was awesome ! =)

Semalam ke Bangsar, pergi kedai Dian Pelangi.
She bought tudung. Me? Dok tanya macam - macam kenapa ni kenapa tu. Haha.
Well, masing - masing ada kegemaran sendiri.
Cara berpakaian.
Fashion yang diminati.
So, kita hormat pendirian dia.
Asalkan tidak salah, kita biarkan sahaja.
Apapun, dia memang sentiasa cantik.
Natural beauty.
Mana pernah keluar bersama, tengok dia pakai mekap.
Haha.
Tapi, dia memang cantik
Kerana cantik dia bukan hanya pada rupa sahaja.
Cantik dia datang dari Inner Beauty.

Heeee.. love you :*

No comments: