Home

About Me

My photo

Hi there ! I’m Hasif Rahman, a freelance photographer based in Malaysia. Just a husband trying to make a living while pursuing his dream. I’m a father to be to my little princess in my wife’s little tummy. Picking up a camera in my early 20s and never putting it down again has been one of the most important things I’ve done in my life. I’m a photographer who loves to blog / review / writes about my life. I’m travelling the world with photography ~ Hoping you enjoy what you see. Take a seat, drink a cup of hot chocolate and stay a while. Have a good day reading !

NuffNang

Sunday, March 6, 2016

THAT KIND OF FEELING


© 2016 Hasif Rahman - Little Audrey in White | Throwback

" You don't choose your family. They are God's gift to you, as you are to them "

- Desmond Tutu -


Dia akan wujud satu perasaan, bila sebuah keluarga dikurniakan anak. Pergi kerja, rasa nak balik sebab rindu anak. Waktu tu akan teringat aksi - aksi anak yang secara spontan dibuatnya tetapi kita rasa gelagat itu sangat comel. Alhamdulillah, rezeki diri ini, berjaya dapat tukar tempat kerja, dapat lihat anak membesar setiap hari. Jika masih weekend husband, terasa rugi yang amat kerana terlepas moment - moment yang indah setiap hari.

Audrey dah masuk umur 8 bulan. Akal dia dah banyak. Aksi pun dah banyak. Cara dia bermanja, cara dia senyum, celoteh dia yang tak dapat difahami, itu semua pemberi semangat menghadapi cabaran kehidupan. Balik kerja memang penat. Driving, hadap jem lagi. Tetapi once jumpa Audrey, habis lenyap semua. Serius kata, kalau tak layan dia, akan timbul satu perasaan simpati, perasaan kesiannya dia main sorang - sorang.

InsyaAllah bulan 4 kita akan duduk bertiga di tempat baru. Ibu, Ayah dan Audrey. Kita ada privasi sendiri. Nak tergolek, nak melalak, nak buat macam - macam aktiviti, dah tiada rasa segan lagi. It's a kickstart for something new. Its not cheap, but the quality of the family time is far more important. InsyaAllah, akan ada rezeki lain untuk kebahagian kita semua.

Ok, rasa nak balik rumah. Haha.